Pogacar satte Vingegaard i går: Nu bliver der kastet lys over særlig episode

Af: Jesper Bengtson

|

03/07/2024 17:36

Cykling
Arkivfoto: Rui vale Sousa / Shutterstock.com
Pogacar har nu 50 sekunder ned til Vingegaard.

Mest læste i dag

På gårsdagens Tour de France-etape sad nerverne uden på tøjet hos de danske fans.

UAE Team Emirates, som er ledet af den slovenske kaptajn Tadej Pogacar, viste deres styrke på det kendte bjergpas, Col du Galibier.

Alligevel var der en situation, der kunne tyde på, at alt ikke var fryd og gammen på det stjernespækkede hold.

Allerede fra bunden af stigningen lagde UAE-mandskabet et hårdt pres, og Joao Almeida trak længe i front, hvilket fik udskilt fårene fra bukkene, inden Pogacar kunne sætte sit angreb ind.

Da der manglede 3,1 kilometer af stigningen, så det ud til, at der kunne være uenighed blandt rytterne. Almeida vendte sig om, råbte og gestikulerede, hvilket kunne antyde kommunikationsproblemer.

Det skriver Ekstra Bladet.

Pogacar forklarede dog senere senere, at "når der er så mange mennesker, og pulsen er på 200, er der aldrig almindelige samtaler på cyklen."

Efter Almeidas hårde arbejde trådte Juan Ayusu til og tog over i fronten, hvilket sikrede UAE's dominans.

Tadej Pogacar benyttede sig af den voldsomme støtte fra holdet og lancerede med lidt under en kilometer tilbage af bjerget et afgørende angreb, som satte konkurrenterne under pres og sikrede ham et forspring til den afgørende nedkørsel.

Den spektakulære offensiv resulterede ikke kun i en etapesejr, men også i en markant styrkelse af Pogacars position i klassementet.

Han fører nu med 45 sekunder ned til Remco Evenepoel, mens Jonas Vingegaard ligger yderligere fem sekunder bagud på tredjepladsen.

Samtidig har UAE Team Emirates opbygget et markant forspring i holdkonkurrencen med næsten fem minutter ned til INEOS.