Remco Evenepoel forklarer opsigtsvækkende beslutning

10/02/2024 17:06

|

Nicolai Busekist

Foto: Vincenzo Izzo / Shutterstock.com
Remco Evenepoel traf en usædvanlig beslutning, og nu forklarer han, hvad der fik ham til at gøre det.

Mest læste i dag

Lørdag skyder Remco Evenepoel endelig sin 2024-sæson i gang. Det gør han med endagsløbet Figueira Champions Classic, der finder sted i Portugal. Det blev sidste år vundet af danske Casper Pedersen.

Forud for dette løb har Evenepoel udtalt sig til pressen. Her kom han også ind på, at han for nylig traf en meget opsigtsvækkende beslutning.

Den belgiske stjerne har nemlig afsløret, at han har haft en anden tilgang til denne sæson, end han har haft tidligere. Helt konkret har det betydet, at han i en periode på fem uger ikke sad på sin cykel.

"Jeg rørte ikke min cykel i fem uger. Jeg løb lidt ind i mellem for at holde mig i gang, men sådan en lang pause er ret usædvanlig for mig. Det gjorde mig godt. Det var en af mine bedste vintre nogensinde," sagde han ifølge det belgiske medie Sporza.

Evenepoel traf denne beslutning i kølvandet på Vuelta a España, hvor han ikke fik den succes, som han havde håbet på.

I samme periode var der også en masse rygter om Soudal Quick-Steps fremtid. Der var nemlig rygter om, at de arbejdede på at fusionere med Team Visma - Lease a Bike. I sidste ende blev dette dog ikke til noget.

Det var en meget hektisk tid for den belgiske rytter. Derfor havde han brug for at trække stikket for en stund, så han kunne komme lidt ud af rampelyset. Det er også grunden til, at han har valgt at holde sig helt fra de sociale medier på det seneste.

"Det var egentlig ikke bevidst. Men det var virkelig nødvendigt at slukke for så mange knapper som muligt. På den måde kan jeg starte sæsonen med et frisk hoved og en frisk krop," sagde han.