Jonas Vingegaard møder store kanoner i hans første titelforsvar i sæsonen

09/02/2024 15:41

|

Nicolai Steinicke

Foto: Shutterstock
Nu skal formen snart prøves af for Jonas Vingegaard.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard, den danske cykelrytter, står over for en formidabel udfordring, når han forsøger at forsvare sin titel ved O Gran Camiño senere i februar. Vingegaard, der triumferede i løbet sidste år, åbner sin sæson med ambitioner om at gentage succesen.

Men han vil støde på stærk konkurrence fra en række top hold, der bringer deres stjerneryttere til startlinjen.

Det skriver TV 2 Sport.

Løbsarrangørerne har bekræftet, at Movistar stiller op med Nairo Quintana, en rutineret bjergrytter, som uden tvivl vil være en af Vingegaards hovedrivaler. Quintana bliver blot en af mange prominente bjergspecialister, der vil udfordre den danske rytter.

INEOS Grenadiers har satset stærkt ved at inkludere klassementsprofiler som Egan Bernal og Carlos Rodriguez i deres lineup, suppleret af et stærkt hold, der inkluderer Michael Kwiatkowski, Joshua Tarling og Omar Fraile. Med et sådant arsenal af talent vil INEOS uden tvivl være en kraft, der skal regnes med.

EF Education Post er også klar til at kæmpe om de førende positioner. Holdet har udtaget OL-guldvinderen Richard Carapaz og Rigoberto Uran, to stjerner, som vil blive støttet af Hugh Carthy, Neilson Powless og Andrey Amador. Denne samling af ryttere gør EF Education Post til et andet hold, der kan udfordre Vingegaard.

Det spanske firedagesløb, der indledes den 22. februar med en enkeltstart, efterfulgt af tre krævende dage i bjergene, lover spænding og hård konkurrence. Vingegaard vandt sidste års udgave af løbet med en margin på 2 minutter og 31 sekunder foran Jesus Herrada, og 2 minutter og 48 sekunder foran Ruben Guerreiro. Med den stærke konkurrence i år, bliver Vingegaards forsvar af titlen en prøve på hans form.