Jonas Vingegaards hjælperytter med klar medling til danske fans

Af: Nicolai Busekist

|

07/02/2024 13:03

Jonas Vingegaard skal i år forsøge at vinde Tour de France for tredje gang. Hvis han skal have succes med dette, så er han nødt til at levere sit bedste.

Mest læste i dag

For at kunne vinde Tour de France, er det nødvendigt at være en dygtig cykelrytter. Det er dog mindst lige så vigtigt, at du har et hold af gode hjælpere omkring dig.

Derfor har det også været vigtigt for Jonas Vingegaard at have dette. En af dem, som han især har trukket meget på, er Sepp Kuss. Han har de seneste to år været en stor hjælp for den danske stjerne.

Det var også planen, at han skulle være dette i Vuelta a España sidste år. Her endte det i stedet med at være Kuss, der blev kåret som samlet vinder af det spanske etapeløb. Dermed kunne han juble over at have vundet den første Grand Tour i karrieren.

Netop dette har skabt tvivl om hans rolle på holdet, da mange tror, at han vil forsøge at vinde Tour de France. Men hvis man har været bange for, at han skulle konkurrere med Vingegaard til sommer, kan man være helt rolig.

Den amerikanske stjerne har slået fast, at han ikke har planer om at udfordre sin holdkammerat. Derimod er det igen planen, at han skal være hjælper for den dobbelte vinder af det franske etapeløb.

"Nej, ikke på nogen måde," siger Kuss til B.T., da de spørger om han har ambitioner om at vinde Tour de France i år.

"Nu ved jeg, hvad det kræver at være kaptajn. Jeg har lidt erfaring i den rolle, men jeg har også indset, hvor vigtigt det er at have en virkelig god hjælper. At være der for Jonas i Touren har været utroligt motiverende og er det stadig. Jeg tror, jeg kan hjælpe ham på mange måder, samtidig med at jeg holder mig til. Jeg kender jo hans niveau, og hvor stærk han er. Især i Touren. Så jeg vil ikke tøve med at hjælpe ham."