Efter sejr over Manchester United: Rodri slår 16 år gammel rekord

Af: Nicolai Steinicke

|

04/03/2024 13:21

Fodbold
Manchester Citys midtbanespiller Rodri har sat en ny rekord efter holdets 3-1 sejr over Manchester United, en rekord der har stået uantastet i 16 år.

Mest læste i dag

I kampens første halvleg bragte Marcus Rashford United foran med et imponerende langskud fra cirka 23 meter.

Men efter pausen ændrede spillets dynamik sig markant, da Phil Foden scorede to mål, og Erling Haaland tilføjede endnu et, hvilket sikrede City en vigtig sejr i derbyet og bragte dem tættere på Premier League-spidsen Liverpool. Det skriver Sportbible.

United, på den anden side, befinder sig nu på en sjetteplads, hele 11 point fra Aston Villa, som indtager den sidste Champions League-plads.

Den seneste sejr betyder, at Rodri nu kan prale af ikke at have tabt i en klubkamp siden Citys 1-0 nederlag til Tottenham i februar 2023. Siden da har han repræsenteret City i 59 kampe uden et eneste nederlag, hvilket er den længste periode en Premier League-spiller har gået uden at tabe.

Rodris rekord bryder den tidligere rekord sat af Ricardo Carvalho, den tidligere Chelsea-forsvarer, som gik 58 kampe uden nederlag fra november 2006 til februar 2008.

På trods af denne personlige bedrift blev der efter kampen rettet særlig opmærksomhed mod Rodris holdkammerat Phil Foden af Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-kaptajn Gary Neville. Neville roste Foden for hans præstation i derbyet, idet han fremhævede den lokale spillers kølighed og talent.

Citys sejr markerer også en historisk milepæl, idet det var første gang, holdet har vendt et nederlag til sejr mod United i Premier League efter at have været bagud i dette opgør 29 gange tidligere. Denne sejr afsluttede også Uniteds imponerende stime på 143 Premier League-kampe uden at tabe, når de førte ved pausen.

Denne bemærkelsesværdige sejr og Rodris rekordbrydende stime illustrerer Citys styrke og dybde i truppen, som nu ser dem godt positioneret til at udfordre om titlen i den resterende del af sæsonen. Med denne sejr har City ikke kun cementeret deres dominans i Manchester-derbyet, men også sendt et klart signal om deres intentioner til resten af ligaen.