Kasper Hjulmand slår fast: Det vil betyde ekstremt meget

Af: Nicolai Busekist

|

03/12/2023 10:00

Landstræner Kasper Hjulmand understreger, at det vil betyde ekstremt meget for det danske mandskab.

Mest læste i dag

Lørdag fik Danmark trukket sin gruppe til EM næste år. Derfor står det nu klart, at de skal spille mod Slovenien, England og Serbien i gruppespillet.

Den første kamp spiller det danske mandskab den 16. juni næste år. Denne kamp bliver afviklet i Stuttgart med Slovenien som modstander, og den skal de helst vinde. Sådan lyder det fra landstræner Kasper Hjulmand.

For kun to uger siden vandt Danmark over det slovenske mandskab med 2-1 i Parken. Sidste år tørnede de også sammen, men her var udfaldet et andet. Dengang måtte Hjulmand og co. nemlig nøjes med et uafgjort 1-1-resultat i Ljubljana.

"Det er en nøglekamp. En sejr i den først kamp vil betyde ekstremt meget for vores muligheder, så vi vil gøre alt, hvad vi kan," siger Kasper Hjulmand ifølge Ritzau.

Han har en klar forventning om, at Danmark kommer til at dominere i opgøret mod Slovenien. Til gengæld har han et andet syn på den næste kamp, hvor de i et brag af en kamp tørner sammen med England i Frankfurt.

De seneste tre år har England og Danmark spillet mod hinanden hele tre gange. I disse kampe er det blevet til dansk sejr, et nederlag samt et uafgjort resultat.

Deres seneste kamp var i EM-semifinalen på Wembley i 2021, hvor det blev til en engelsk sejr. England blev i år trukket fra øverste seedningslag, hvor Danmark også kunne have trukket Tyskland, Frankrig, Spanien, Belgien eller Portugal.

"England fra top-potten er en af favoritterne til at vinde EM på grund af deres kvalitet, og deres unge spillere har udviklet sig godt. Det er godt arbejde af Gareth Southgate," siger Hjulmand.

Den første målsætning for Hjulmand og co. er dog at slå Slovenien. Dermed vil de have åbnet EM på bedst mulig vis, da de har taget tre point.