Aston Martin 'vinder lotteriet' og får stor fordel

Af: Jesper Bengtson

|

09/07/2024 08:45

Formel 1
aston martin formel 1
Aston Martin har god grund til at juble.

Mest læste i dag

Der kan meget vel blive vendt op og ned på hele Formel 1, når de nye 2026-regler træder i kraft.

De kommende ændringer inkluderer nye motorer, ændrede bil-dimensioner, elimineringen af DRS-systemet og introduktionen af nye dæk.

Nu har det set dagens lys, at Aston Martin er blevet valgt til at teste et afgørende element i de nye enkelt-sæder før nogen andre, hvilket giver dem en potentiel fordel.

Sådan skriver mediet Dazn.

Aston Martin, der er hjemsted for stjernen Fernando Alonso, har fået den unikke mulighed for at teste de nye Pirelli-dæk for 2026-sæsonen.

Testen er afgørende for at indsamle vigtige data om de nye dæks ydeevne under forskellige baneforhold.

Den heldige kører, der får lov at teste dækkene, er Felipe Drugovich, reservekører for Aston Martins. Han får muligheden for at teste dækkene på ikoniske baner, herunder Silverstone i Storbritannien, Paul Ricard i Frankrig og Yas Marina Circuit i Abu Dhabi.

Aston Martins mulighed for at teste de nye dæk før alle andre sætter dem i en gunstig position, som kan hjælpe dem med at optimere deres biludvikling og forberede sig godt på den nye æra af Formel 1.

Med 2026-reglerne på vej er spændingen høj blandt fans og teams, der ser frem til at se, hvordan de nye ændringer vil påvirke løbsdynamikken og konkurrencen i Formel 1.