Blev nævnt som potentiel Hamilton-afløser: Nu har F1-stjerne skrevet kontrakt med andet hold

Af: Nicolai Busekist

|

08/06/2024 11:53

Formel 1
Foto: Jose Breton - Pics Action / Shutterstock.com
Foto: Jose Breton - Pics Action / Shutterstock.com
Han har været nævnt som potentiel afløser for Lewis Hamilton, men han har nu skrevet kontrakt med et andet Formel 1-hold.

Mest læste i dag

Alex Albon har underskrevet en flerårig kontrakt med Williams. Dermed har han også forpligtet sig til holdet på lang sigt.

Albon er i sin tredje sæson med det engelske hold og er blevet deres ledende kører, da han har scoret 31 point siden han overtog sit sæde. Hans præstationer har imponeret mange eksperter, og rivaliserende hold har også overvejet at hente ham inden næste sæson.

Men den 28-årige har nu manet disse rygter til jorden ved at underskrive en flerårig aftale, der vil holde ham hos Williams gennem den næste æra af F1-regler, som indføres i 2026.

Selvom han var blevet sat i forbindelse med flere tophold, herunder som afløser for Lewis Hamilton hos Mercedes, har Albon insisteret på, at han har stor tiltro til Williams-projektet. Derfor har han også besluttet sig for at blive hos holdet.

"Jeg er utrolig glad for at blive hos Williams Racing og fortsætte med at arbejde sammen med et talentfuldt og dedikeret team af mennesker. Det har været en svær start på året, men siden jeg kom til Williams, har vi gjort betydelige fremskridt sammen. Jeg har set de enorme forandringer bag kulisserne, der skal bringe os tilbage til fronten af feltet," sagde han ifølge Mirror.

"Dette er et langsigtet projekt, som jeg virkelig tror på og ønsker at spille en nøglerolle i, hvilket er grunden til, at jeg har underskrevet en flerårig kontrakt. Rejsen vil tage tid, men jeg er overbevist om, at vi bygger det rigtige team til at komme fremad og opnå store ting i de kommende år."

Williams vil være lettet over at binde deres topkører til en ny kontrakt, da deres omstrukturering under teamchef James Vowles fortsætter. I en erklæring, der afslører Albons nye aftale, insisterede holdet på, at det viser, at der er en 'fælles tro' på, at holdet kan vende tilbage til toppen af Formel 1.

"Vi kan i dag meddele, at Alex Albon har forpligtet sig til Williams Racing på lang sigt. Den thailandske kører har underskrevet en flerårig kontraktforlængelse, som tager partnerskabet ind i den nye æra af Formel 1-reglerne og demonstrerer en fælles tro på holdets opadgående bane," lød det fra holdet.

"Siden han kom til Williams Racing, har Alex Albon vist enestående beslutsomhed og dedikation både på og udenfor banen. Hans præstationer siden han kom med forud for 2022-sæsonen har været afgørende for holdets fremskridt og succes"

"Hans indsats bidrog væsentligt til holdets bedste mesterskabsplacering siden 2017 med en 7.-plads sidste år. Det forlængede samarbejde understreger Williams Racings engagement i at opbygge et konkurrencedygtigt hold, der er i stand til at kæmpe med om podier og mesterskaber i Formel 1."