Carlos Sainz med klar hentydning: Skifter til dette hold

Af: Nicolai Busekist

|

15/06/2024 11:00

Formel 1
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com
Carlos Sainz forlader Ferrari efter denne sæson, da det italienske hold har besluttet at erstatte ham med Lewis Hamilton.

Mest læste i dag

En kendt Formel 1-vært er sikker på, at Carlos Sainz har indgået aftale med et nyt hold efter et interview ved Monacos Grand Prix.

Sainz fik at vide forud for sæsonen, at dette bliver hans sidste som Ferrari-kører. Det italienske hold har indgået en aftale med Lewis Hamilton, der skal køre for dem næste sæson, selvom han fylder 40 år.

Den spanske kører leder derefor efter et nyt hjem i Formel 1 og er en vigtig brik i dette års kørermarked. Han startede sæsonen stærkt, hvilket førte til rygter om et sæde hos enten Mercedes og Red Bull.

Men det er forstået, at han ikke længere er favorit hos disse teams, hvilket betyder, at Sainz skal kigge længere ned i hierarkiet. Han er blevet stærkt kædet sammen med det nye Audi-projekt, da den tyske bilproducent overtager det eksisterende Sauber-team i 2026.

Men Channel 4-vært Steve Jones tror, at Sainz har givet en klar hentydning om, at han faktisk vil slutte sig til et andet team, som han er blevet kædet sammen med i de seneste uger. Denne teori kommer efter, at den 29-årige gav et interview til kanalen i Monaco.

"Min prioritet er at forblive i F1, men også at finde et mellem- til langsigtet projekt, hvor jeg føler mig værdsat, hvor jeg bliver lyttet til, og hvor jeg kan forpligte mig på mellemlang eller lang sigt, som vil være nyttigt for min karriere," sagde Sainz ifølge Mirror.

"Jeg mener ikke, at det er den rigtige måde at skifte hold efter et eller to år. Hvis du ser på succesfulde teams, er de bygget op fra bunden og har skabt noget godt sammen, og jeg tror på disse ting. Jeg vil sikre mig, at jeg føler kærlighed, værdi og at jeg føler mig hjemme."

Ifølge Jones bekræftede Sainz' ord næsten, at han ønsker at skrive under på en kontrakt med Williams.

"Meget yndefuldt. Meget klassisk. Jeg forventede intet mindre. Lige efter det interview begyndte rygterne at svirre om, at Sainz måske skal til Williams," sagde Channel 4-værten.

"Det er virkelig interessant at høre ham tale om et langsigtet projekt med et team. Kort sagt, han skal til Williams. Det er fastlagt."

Williams bekræftede tidligere på måneden, at Alex Albon har underskrevet en ny langsigtet kontrakt med teamet. Men Logan Sargeant kæmper for at beholde sin plads, og kan derfor blive afløst af Sainz.