Lewis Hamilton holder sig ikke tilbage: "Folk faldt i søvn undervejs"

Af: Jesper Bengtson

|

28/05/2024 07:42

Formel 1
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Lewis Hamilton lægger ikke fingre imellem.

Mest læste i dag

Formel 1-løbet i Monaco er kendt for sine smalle veje, som gør det ekstremt vanskeligt og potentielt farligt for kørerne at overhale hinanden.

Dette års løb var ingen undtagelse, og derfor var det ikke nogen overraskelse, at startpositionerne stort set matchede de endelige resultater.

Lewis Hamilton fra Mercedes var en af de kørere, der udtrykte sin utilfredshed med løbet. Ifølge Daily Mail beskrev han løbet som kedeligt og langsomt.

"Jeg er sikker på, at folk faldt i søvn undervejs," sagde Hamilton, som også foreslog regelændringer for Monaco.

Han mener, at man bør overveje at indføre tre obligatoriske pitstop for at øge spændingen.

Sådan skriver mediet VG.

Red Bull-stjernen Max Verstappen er enig med Hamilton. På holdradioen kommenterede han ironisk, at han skulle have taget en pude med til løbet.

Verstappen pegede også på, at de bredere biler gør overhalinger sværere, og han håber på, at der bliver ændret noget på banen fremover.

Viaplay-eksperten, Thomas Schie, mener også, at man bør gøre løbet mere spændende at se.

Dækkene er for stærke

En voldsom kollision mellem Sergio Perez og Kevin Magnussen tidligt i løbet førte til en bølge af pitstop, hvor kørerne skiftede dæk.

Ifølge de nuværende regler skal kørerne bruge mindst to forskellige dæktyper under løbet. Hamilton mener dog, at de nuværende dæk er for holdbare, hvilket reducerer behovet for strategiske pitstop.

Alt i alt var årets Monaco Grand Prix en påmindelse om de udfordringer, som den ikoniske bane har.

Der er bred enighed blandt kørere og eksperter om, at der skal ske noget for at pifte løbet op og øge underholdningsværdien på Monaco.