Forårsaget af Kevin Magnussen: Red Bull afslører vanvittige omkostninger til skader på Sergio Perez' bil

Af: Nicolai Busekist

|

27/05/2024 09:11

Kevin Magnussen forårsagede et sammenstød med Sergio Perez under Monacos Grand Prix, som førte til store skader på mexicanerens bil.

Mest læste i dag

Sergio Perez' Monaco Grand Prix-crash og ødelagte bil vil koste holdet op til tre millioner dollars, siger rådgiver Helmut Marko. Det er bestemt ikke småpenge, da det svarer til cirka 20,5 millioner kroner.

Perez startede som nummer 16 efter at være blevet elimineret i Q1, men blev rykket op fra 18.-pladsen efter Haas-kørerne Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg blev diskvalificeret for en teknisk fejl med bagvingen på deres biler.

På vej op ad bakken på første omgang forsøgte Magnussen at overhale Perez, men sendte ham i stedet ind i barrieren ved høj hastighed, hvilket rev affjedringen af og ødelagde bilen.

Det førte til et rødt flag, og at der skulle bruges lang tid på at reparere barrieren. Perez kritiserede efterfølgende Magnussens tilgang, selvom dommerne ikke undersøgte sagen yderligere, mens Marko hævdede, at en regning på flere millioner ventede Red Bull.

"Dette koster os omkring to til tre millioner dollars, og med budgetloftet er det selvfølgelig en stor ulempe," sagde han til Sky Germany.

"Det var endnu et crash, som Magnussen var involveret i. Gudskelov endte det godt, men det var en kritisk situation. Jeg var dog overrasket over, hvor hurtigt dommerne behandlede sagen. Det er beslutninger, du knap kan påvirke, men det var bare farligt."

Det er tydeligt at høre, at man hos Red Bull ikke er helt tilfredse med Magnussen, der flere gange har været involveret i ulykker i denne sæson.

Faktisk er han kun ganske få strafpoint fra at få en karantæne. Derfor kunne det sagtens være sket denne gang, men stewards besluttede, at de ikke ville gøre mere ved sagen.