Efter massiv kritik: Teamchef har haft en snak med Kevin Magnussen

Af: Jesper Bengtson

|

16/06/2024 11:00

Formel 1
Foto: Dan Istitene/Getty Images
Den danske Formel 1-kører er ikke langt fra en karantæne.

Mest læste i dag

Det er ikke forkert at sige, at Kevin Magnussen har været en omdiskuteret herre på det seneste.

Efter Miamis Grand Prix, hvor den danske racerkører fik flere straffe, har Haas' teamchef, Ayao Komatsu, udtrykt sin frustration over den manglende konsistens i uddelingen af straffe fra stewards og racekontrollen.

"Men jeg er ikke så meget for at tale med pressen om det. Det handler mere om konsistens i uddelingen af straffe. Vi er i dialog med raceledelsen om det. Jeg vil hellere tale med dem direkte end gennem pressen", sagde han ifølge Ekstra Bladet.

Komatsu har været tilbageholdende med at dele detaljer om de interne diskussioner, men det står klart, at en løbskarantæne skal undgås.

"Vi er nødt til at race rent. Privat havde Kevin og jeg en rigtig god snak. Det er ret klart, hvad vi skal gøre", udtalte han inden Emilia-Romagnas Grand Prix.

Prøver at finde en løsning

En del af problemerne, som har fået Magnussen i fedtefadet, ligger i de nye retningslinjer, der er blevet implementeret denne sæson.

Selvom intentionen er at følge dem til punkt og prikke, fungerer det ikke helt optimalt. Haas-manden, Komatsu, fortalte, at de er i dialog med FIA omkring de problematikker, de oplevede.

Blandt andet satte han sig uforstående over for, hvorfor to ens episoder ikke nødvendigvis giver samme straf.

Manglen på konsistens skaber frustrationer for holdet og forværrer samarbejdet med raceledelsen.

Magnussens situation understreger behovet for klarere retningslinjer og mere forudsigelige straffe i Formel 1, hvilket er et område, som Haas vil arbejde sammen med FIA om at forbedre i fremtiden.