Så meget tjener Kevin Magnussen i 2024-sæsonen

Af: Nicolai Busekist

|

20/05/2024 18:41

Man kan tjene rigtig mange penge som Formel 1-kører, hvilket især er tilfældet, hvis man hører til i den bedste del af feltet.

Mest læste i dag

Kørere som Max Verstappen og Lewis Hamilton kan se frem til at se en stor sum penge tikke ind på kontoen i denne sæson. De kan nemlig bryste sig af at være de to bedst betalte kørere i hele feltet.

Ifølge mediet Motors Inside har Hamilton sikret sig en grundløn på hele 55 millioner dollars i denne sæson. Det svarer til cirka 380 millioner kroner. Verstappen har også sikret sig en rigtig god løn, men han må dog nøjes med 45 millioner dollars, svarende til cirka 310 millioner kroner.

Danske Kevin Magnussen kan også glæde sig over at være en ganske velbetalt herre. Men hans løn er dog ikke i nærheden af at være lige så høj som Verstappen og Hamiltons.

Ifølge det førnævnte medie har han sikret sig en grundløn på 5 millioner dollars, svarende til omkring 34 millioner kroner. Derfor kan den danske racerkører bestemt ikke tillade sig at beklage sig over sin løn.

Faktisk er der flere andre kørere i feltet, der ifølge Motors Inside tjener mindre end ham. Det er endda tilfældet for store talenter som George Russell og Oscar Piastri. De tjener angiveligt hhv. 4 og 3 millioner dollars, hvilket svarer til 27 og 20 millioner kroner.

Det er dog ikke sikkert, at Magnussen kan se frem til at tjene det samme beløb næste år. Det er nemlig slet ikke sikkert, at han kommer til at være en del af Formel 1-feltet.

Årsagen til dette er, at han har kontraktudløb efter denne sæson. Hvis han ikke formår at imponere, er det ikke sandsynligt, at Haas beslutter sig for at give ham en ny kontrakt.

Tværtimod har der været en del rygter om, at det amerikanske hold ønsker at hente en yngre kører næste år. Dette kunne meget vel være Oliver Bearman, som er test- og reservekører for holdet i denne sæson.