Nikolaj Jacobsen om Rasmus Lauges svingende niveau: "Det er synd"

20/09/2023 20:00

|

Jesper Bengtson

Landstræneren har en klar holdning til VM-heltens svingende niveau.

Mest læste i dag

Det er ikke længe siden, at Rasmus Lauge vendte retur til den danske liga, og lige siden har alle øjne været rettet imod ham.

De mange øjne og den store opmærksomhed betyder også, at der er pres på den danske landsholdsstjerne, som har været hudløst ærlig omkring, at det har været overvældende at vende hjem.

I tirsdags tabte Rasmus Lauge og resten af BSH til Skjern. Landstræner Nikolaj Jacobsen var til stede, og efter kampen stillede han op til interview med TV 2.

Det skriver TV 2 Sport.

Landstræneren udtalte, at Rasmus Lauges kamp bedst kunne forklares som ‘svingende’, men pegede også på, at der kunne lægge flere ting bag den svingende præstation:

“Der er mange nye ting. Også det med at skulle hjem og have kørt hele familien ind i en ny dagligdag. (...) Der er bare mange ting, der lige skal bundfælde sig, og det tror jeg også, at det skal ved Rasmus, før det hele lige falder til ro, og han finder roen på banen også. Det svinger lidt, og det havde jeg også forventet.”

Landstræneren sætter yderligere en streg under, at det er urealistisk at forvente, at Lauge leverer præstationer på niveau med dem, han viste under VM-finalen, hver eneste gang han træder på banen:

“Arg, hvis det er det, vi skal forvente fra ham hver gang, så er det synd for ham”, lød det fra landstræneren, der havde et smil på læben, da han kom med udtalelsen.

Selvom Lauge måske ikke har leveret mål i samme tempo som under VM-finalen, hvor han scorede ti mål på blot 27 minutters spilletid, har han allerede gjort sig bemærket som en fremragende assistent i den nye sæson. 

Han topper klart assist-listen i Herreligaen med 29 målgivende afleveringer.