Simon Pytlick taler ud om sin fars fravær i opvæksten

Af: Jesper Bengtson

|

20/05/2024 17:23

Håndbold
Foto: Danmarks Idrætsforbund
Foto: Danmarks Idrætsforbund
Nu bryder den danske landsholdsstjerne tavsheden.

Mest læste i dag

Artiklen her blev udgivet for første gang i januar 2024.

Deres efternavn er ved at være godt kendt i det danske land.

Både Simon Pytkick og hans far Jan er ikke til at komme udenom, når man taler om dansk håndbold, men vejen til toppen har ikke været let. 

Det er næsten umuligt at blive og være professionel håndboldspiller uden at ofre ting undervejs, og det er noget, Simon Pytlick har lært fra barns ben.

Hans far, som også har været professionel håndboldspiller, har af og til været fraværende i den nuværende håndboldstjernes unge år.

Simon Pytlick reflekterer over sin barndom i TV 2-dokumentaren "Simon Pytlick – i medgang og modgang", hvor han deler personlige erindringer og ærligt fortæller, hvordan det har været at vokse op bag en anerkendt landsholdstræner. 

Det skriver SE & HØR

Simon Pytlick ser tilbage på en opvækst, hvor hans far ofte var fraværende grundet karrieren.

"Hvis jeg ikke husker helt forkert, så er han i Rumænien, da jeg bliver født, og jeg tror ikke, han er ikke hjemme på min fødselsdag før, jeg bliver 15 år," siger Simon om sin far.

I familien, hvor både far og mor har haft imponerende karrierer indenfor håndbold, har moren, Berit Bogetoft, spillet en afgørende og ofte overset rolle.

Berit, som har haft sin egen succesfulde karriere i håndbold, har været klippen i familien, især når det kom til at opveje fraværet af Simons far.

"Det var selvfølgelig hårdt for mig på det tidspunkt, men der var min mor utrolig god til at opveje, at han ikke var hjemme på mine fødselsdage," fortæller Simon og tilføjer hertil, at hans mor ofte gerne vil være væk fra medierne og bliver derfor betegnet som den skjulte helt i familien, idet det er hende, som passer på alle i familien Pytlick.

Simon Pytlick skiftede for nyligt til det tyske hold Flensburg-Handewitt og er klar til at spille EM med det danske landshold.