Holger Rune tænker slet ikke på det: Det er ikke noget problem

Af: Nicolai Busekist

|

11/06/2024 09:07

Tennis
Foto: Juarez Santos / Shutterstock.com
Foto: Juarez Santos / Shutterstock.com
Holger Rune har indrømmet, at han ikke tænker på det, og ikke ser det som et problem.

Mest læste i dag

Det seneste år har været lidt af en rutsjebanetur for Holger Rune. Det er dog ikke blot hans niveau på banen, der er gået op og ned. Det har også været tilfældet for hans placering på verdensranglisten.

Denne gang er det desværre ikke gået fremad for den 21-årige dansker. Da listen blev opdateret mandag, stod det nemlig klart, at han var faldet to pladser tilbage. Det betyder, at han i skrivende stund befinder sig på en 15.-plads på listen.

Selvom det ikke er gået den rette vej på verdensranglisten, tænker Rune ikke specielt meget på det. Derimod tager han det med ro, selvom det betyder, at han ikke længere vil være topseedet til Grand Slam-turneringerne.

"Jeg tænker ikke på det, og det er ikke noget problem. Selvfølgelig kommer jeg ikke til at være topseedet til grand slams, men jeg løber heller ikke ind i en som Alcaraz i de indledende runder," siger han ifølge Ritzau.

Han mener sågar, at det ikke er et fald i hans niveau, der har medført faldet. Tværtimod mener han selv, at han spiller betydeligt bedre, end han gjort sidste år.

"Jeg føler, at jeg spiller dobbelt så godt nu, i forhold til da jeg var rangeret nummer fire sidste år. Dengang havde jeg lidt svært ved at vinde nogle kampe hen over sommeren, men nu føler jeg, at jeg er inde i et godt flow. Jeg spiller god tennis, arbejder hårdt og struktureret og er mere stabil i mit spil," fortæller han.

Rune var senest i aktion ved French Open, hvor han tabte i fjerde runde til Alexander Zverev. Der var tale om en tæt kamp i fem sæt, der i sidste ende sluttede med, at den unge dansker måtte forlade Paris.