Holger Runes mor Aneke taler ud trænerfyringerne “Måske var vi også lidt naive”

09/02/2024 21:12

|

Nicolai Steinicke

Foto: Shutterstock
Aneke taler ud om udskiftningen af trænere.

Mest læste i dag

Den danske tennisstjerne Holger Rune har afsluttet sit samarbejde med træner Severin Luthi, og Runes mor, Aneke, har udtalt sig om årsagerne til bruddet. 

Luthi spillede en vigtig rolle for tennislegenden Roger Federers vinding af flere Grand Slam-titler, idet han har været en del af den Schweiziske Mesteres team fra 2007 indtil Federers pensionering i 2022. Det skriver Tennis Up to date.

Rune begyndte at arbejde med Luthi i december 2023, men duoen afsluttede deres samarbejde få dage efter Runes exit i anden runde ved Australian Open 2024.

I et interview på The Craig Shapiro Tennis Podcast udtalte Aneke Rune, at deres beslutning om at ansætte Luthi muligvis blev påvirket af hans succes med Federer. Desuden stillede hun spørgsmålstegn ved nogle af hans metoder, som for det meste blev indført under Australian Open.

"Måske var vi også lidt naive, også lidt starstruck, sådan ‘Åh Roger [Federer], 20 Grand Slams, det er ikke noget problem at tage en ny træner ind’", sagde Aneke. "Klart, det var naivt. Jeg tror, hvis du kommer ind og vil implementere en masse ændringer i de rutiner, spilleren normalt gør, er det fantastisk, fordi hvis du er nummer 7 [Holger Runes nuværende rangering], er du ikke den bedste i verden.

"Så du skal gøre tingene anderledes for at forbedre dig. Det svære her er at begynde at gøre tingene ved en Grand Slam. Hvis vi ser tilbage, var det ikke det rigtige tidspunkt at introducere nye ting, fordi spilleren er mere nervøs ved Grand Slams."