Sur Holger Rune sviner forhold: Håber på en løsning

10/02/2024 07:42

|

Nicolai Steinicke

Foto: Alexander Scheuber/Getty Images Foto: Alexander Scheuber/Getty Images
Holger Rune var langt fra tilfreds med forholdene.

Mest læste i dag

Den danske tennisstjerne Holger Rune har sluttet sig til rækken af professionelle spillere, der udtrykker utilfredshed med kvaliteten af tennisbolde anvendt i turneringer. 

Efter at have måttet trække sig fra en turnering i Frankrig i sidste uge på grund af problemer med underarmen/albuen, retter Rune nu kritik mod de bolde, der blev anvendt.

Rune forklarede i et interview med TV 2 Norge, at en lægeundersøgelse viste, at der ikke var noget alvorligt galt, men der blev konstateret en vis overbelastning, som han tilskriver de "fuldstændig vanvittige og tunge" bolde brugt i Montpellier-turneringen. 

Denne frustration deles med den 37-årige franske spiller Gaël Monfils, som Rune også havde en samtale med om problemet.

Denne kritik af bolde er ikke isoleret. Richard Gasquet, en erfaren fransk spiller, udtalte også sin utilfredshed efter et nederlag i første runde til Roberto Bautista-Agut i samme turnering. Gasquet beskrev boldene som "meget, meget langsomme" og sammenlignede kvaliteten med noget, man kunne købe i et supermarked, hvilket han fandt "helt ufatteligt" og uforeneligt med sportens natur. Det skriver SVT.

Som respons på disse vedvarende udfordringer opfordrer Rune nu Association of Tennis Professionals (ATP) til at standardisere tennisboldene, så spillere møder mere konsistente forhold fra turnering til turnering. 

Kritikken fremhæver et bredere problem med udstyret i professionel tennis, som ifølge spillere har forringet spiloplevelsen markant siden coronapandemien.

Til trods for spillerkritikken fortsætter ATP Touren ufortrødent, med Rotterdam som vært for en 500-turnering i næste uge, hvor Rune er blandt favoritterne. Spørgsmålet om tennisboldenes kvalitet forbliver imidlertid et varmt emne blandt professionelle spillere, der søger ændringer for at sikre fair og konsistente spilforhold.