Ærlig Jonas Vingegaard melder ud: "Var sgu godt nok ikke det fedeste"

Af: Nicolai Busekist

|

02/07/2024 12:50

Cykling
Foto: Gil Corzo / Shutterstock.com
Jonas Vingegaard har ærligt meldt ud, at det ikke 'var det fedeste' for ham.

Mest læste i dag

Der er rigtig mange seere fra hele verden, der sidder trofast i sofaen, når Tour de France ruller over skærmen. Det var der derfor også mange, der gjorde mandag, hvor rytterne var ude på 3. etape.

Her var der tale om en mere end 230 kilometer lang etape, der primært foregik på flad landevej. Derfor var der ikke meget spænding, men det gik ikke blot ud over seerne. Det var bestemt også noget, som rytterne kunne mærke til i feltet.

Årets længste etape under Tour de France skulle de fleste af rytterne bruge over fem en halv time på at tilbagelægge. Da Jonas Vingegaard endelig kom i mål, lagde han ikke skjul på, at han var lettet. Altså, over det faktum, at det endelig var slut.

"Det var først og fremmest en kedelig og lang dag. Jeg er bare glad for, at den er overstået. For det var sgu godt nok ikke den fedeste dag hverken for os eller tilskuerne," sagde den danske Visma - Lease a Bike-stjerne til Ekstra Bladet.

Selvom det ikke var en etape, der fra start til slut var fyldt med spænding, så var det alligevel tæt på at gå galt for den 27-årige dansker.

Det skyldes, at han blev fanget bag et stort styrt på opløbsstrækningen. Heldigvis var han hurtig til at undgå det, hvorfor han slap for en tur i asfalten.

"Jeg holdt heldigvis en god sikkerhedsmargin, så jeg kunne nå at bremse. Vi havde talt om, hvordan vi skulle gøre, så det fungerede heldigvis fint," sagde Vingegaard.

Han har også afsløret, at der er blevet indført en ny procedure på holdet efter hans voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt i april, der kostede ham et brækket kraveben, flere brækkede ribben samt en punkteret lunge.