Jonas Vingegaard afviser, at det er tilfældet: Vidste det egentlig godt

Af: Nicolai Busekist

|

01/07/2024 12:04

Cykling
Foto: photofort 77 / Shutterstock.com
Jonas Vingegaard har afvist, at det skulle være tilfældet, selvom der har været en frygt for det.

Mest læste i dag

Danske Jonas Vingegaard var ude for et meget slemt styrt på Olaeta-stigningen på 4. etape af Baskerlandet Rundt. Her pådrog han sig alvorlige skader, der medførte, at han var indlagt på et spansk hospital i næsten to uger.

Det medførte også, at der var stor tvivl om, hvorvidt han ville blive klar til Tour de France. På 2. etape af årets franske Grand Tour eliminerede han dog al tvivl om dette.

Her formåede han at sidde klinet fast til baghjulet på rivalen Tadej Pogacar, da han pludselig satte et angreb ind på vej op ad den stejle San Luca-stigning i Bologna. 

Han viste dog ikke blot, at han var i stand til at sidde på hjul af Pogacar på vej op. Det samme var han i stand til at gøre, da det gik ned. Derfor har han med al tydelighed ikke været skræmt af sit styrt under Baskerlandet Rundt, da han bestemt ikke holdt sig tilbage.

"Det vigtigste var, at jeg kunne følge med opad. Men jeg har selvfølgelig også øvet mig i at køre nedad efter mit styrt og prøvet at udfordre mig selv på nedkørslerne. Så jeg vidste godt, at jeg ikke var helt dårlig til at køre nedad," sagde han til Ekstra Bladet.

"Man har set før, at det kan ske, når man har haft så slemt et styrt. Men jeg vidste egentlig godt, at det heldigvis ikke var tilfældet."

Det er naturligvis meget vigtigt, at han ikke er bange eller tilbageholdende på nedkørslerne. Det skyldes, at der kommer til at være flere nedkørsler, der kan vise sig at være afgørende. Det er blandt andet tilfældet for afslutningen af 4. etape.

Her skal rytterne krydse toppen af Col du Galibier, inden det går nedad på hovedparten af de sidste 20 kilometer til mål i Valloire.