Ekspert med positiv Tour de France-melding for Jonas Vingegaard

Af: Nicolai Busekist

|

17/04/2024 07:56

Jonas Vingegaard er endelig blevet udskrevet fra hospitalet i Spanien, men det betyder langt fra, at han er klar til at sætte sig op på cyklen igen.

Mest læste i dag

Der har været et hav af rygter om Jonas Vingegaard på det seneste. En stor del af denne spekulation har naturligvis handlet om, hvorvidt han kan nå at blive klar til Tour de France til sommer.

Den danske stjerne har vundet det franske etapeløb de seneste to år i træk. Derfor har der også været store forventninger til, at han skulle sætte alt ind på at gøre det til tre gange i træk.

Han pådrog sig dog flere voldsomme skader under sit styrt på 4. etape af Baskerlandet Rundt. Den danske Visma-rytter forlod løbet med et brækket kraveben, flere brækkede ribben samt en punkteret lunge.

Derfor kan man da heller ikke komme udenom det faktum, at han har været meget hårdt medtaget siden sit styrt. Af denne grund bliver det også en kamp mod tiden, når det kommer til at blive klar til dette års udgave af Tour de France.

Hans hold, Team Visma - Lease a Bike, har tidligere meldt ud, at han kun kommer til at stille til start, hvis han er 100 procent klar. Hvad det betyder er sandsynligvis, at han ikke kommer til at stille til start, hvis han ikke føler, at han kan køre med om sejren.

Ifølge Lars Bak, der er cykelekspert hos TV 2 Sport, kan man ikke afskrive dette. Han er positiv i forhold til, at den unge cykelrytter kan nå at blive klar til sæsonens største løb.

"Nu har vi ikke hørt ham selv udtale sig, men hvis der er én, der kan nå det, er det Jonas Vingegaard. Han er den, der har den største motor og bedste evne til at restituere i feltet. Han burde om nogen på to en halv måned blive klar til Tour de France," siger han til TV 2 Sport.