Første gang siden ulykken: Nu taler Jonas Vingegaard ud

Af: Jesper Bengtson

|

16/04/2024 14:30

Foto: photofort 77 / Shutterstock.com
Foto: photofort 77 / Shutterstock.com
Nu bryder han tavsheden.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse forbi, at Jonas Vingegaard for omtrent to uger siden var involveret i et meget alvorligt styrt på 4. etape af Baskerlandet Rundt.

Det medførte, at han brækkede sit kraveben og flere af sine ribben. Dertil har han også punkteret en lunge. Den danske Tour de France-vinder blev efterfølgende indlagt på et hospital, hvor han har været indlagt siden.

Tidligere i dag meldte det spanske medie El Periodico, at han ville blive udskrevet fra Txagorritxu Hospital i Vitoria, men her var Team Visma - Lease a Bike hurtige til at melde ud, at der ikke var hold i den historie.

Men det er der altså alligevel, skriver TV 2 Sport.

Den danske Tour de France-vinder er nemlig lige blevet udskrevet fra hospitalet, og han har nu udtalt sig til offentligheden for første gang siden sit styrt:

"Hej allesammen. Det er tid til at forlade hospitalet for mit vedkommende. Jeg vil gerne takke alle medarbejdere for at tage sig så godt af mig og for deres moralske opbakning", siger han, ifølge et X-opslag fra Team Visma - Lease a Bike, og fortsætter:

"Jeg har modtaget mange beskeder, gaver og tegninger. Det er hjertevarmende! Nu er det tid til, at jeg skal komme mig helt. Tommel op."

Herunder kan du se det omtalte opslag.

Den danske stjerne har været indlagt siden sit styrt, og var i sidste uge på operationsbordet for sit brækkede kraveben. Der er ikke blevet udført operationer i forbindelse med hans ribben eller lunge.