Jonas Vingegaard chokerer: "Jeg troede, jeg skulle dø"

Af: Nicolai Busekist

|

09/07/2024 10:35

Cykling
Foto: Jean Catuffe/Getty Images
Den danske cykelrytter Jonas Vingegaard har afsløret, at han oprigtigt frygtede, at han skulle dø.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard afholdt mandag et pressemøde, hvor han satte ord på flere emner. Blandt andet kom han ind på sit styrt ved Baskerlandet Rundt, som han endte med at koste ham et brækket kraveben, flere brækkede ribben samt en punkteret lunge.

På dette pressemøde afslørede han, at det var så slemt, at han faktisk frygtede for sit liv. Ydermere har han også været åben omkring, at han i en periode overvejede at indstille sin karriere på grund af ulykken.

"Det er klart, at når man har så slemt et styrt, genovervejer man, om det er det værd. Om man har lyst til at udsætte sig selv for de risici, som der nu engang er. Det var så slemt, at jeg troede, jeg skulle dø," sagde han ifølge Ekstra Bladet.

Selvom det ikke var livstruende skader, så var de alligevel meget alvorlige. Derfor var han også indlagt på et spansk hospital i næsten to uger. I alt nåede han at tilbringe 12 dage på et spansk hospital i Vitoria-Gasteiz, inden han blev udskrevet.

Efter at være blevet udskrevet fra hospitalet, tog han hul på sin genoptræning. Det har medført, at han er blevet klar til Tour de France, hvor han fortsat bliver betragtet som en af favoritterne til at vinde den franske Grand Tour.

På pressemødet udtalte han sig også om, at hans familie har været vigtig for ham i forbindelse med hans genoptræning. 

"Vi snakkede begge to om det. De har betydet alt for mig i den her proces. De har stået bag mig hele tiden og været der for mig," sagde han, ligesom han bekræftede, at hustruen Trine også troede, at han skulle dø.

Selvom styrtet tog hårdt på ham, er Vingegaard tilbage på cyklen - og det ser bestemt ikke ud til, at han har planer om at indstille sin karriere i nærmeste fremtid.