Mark Cavendish hylder dansk cykelstjerne

Af: Nicolai Busekist

|

09/07/2024 06:45

Cykling
Foto: Tim de Waele/Getty Images
Mark Cavendish har gjort det klart, at han kun har pæne ord at sige om den danske stjerne, der har meldt ud, at han indstiller sin karriere efter denne sæson.

Mest læste i dag

Mark Cavendish kan bryste sig af at være en af de største stjerner i cykelverdenen. De sidste to år har han kørt på samme hold som danske Michael Mørkøv.

Selvom de ikke har været sammen hele hans karriere, har han kun pæne ord at sige om den danske stjerne, der indstiller sin karriere inden længe. Han har nemlig meddelt, at det er slut med at være professionel cykelrytter efter denne sæson.

"Det har været fantastisk (at køre med ham, red.). Jeg elsker ham. Han har været så vigtig - ikke kun for mig - men også for andre folk gennem deres karriere," sagde Cavendish til TV 2 Sport ifølge Ritzau.

"Han har en evne til at være en faderfigur, selv om han er i samme alder. Han holder en rolig og sikrer, at man har fokus på det nødvendige. Han forstår, hvad cykling er, og hvad det kræver at køre på cyklen."

Mørkøv har i løbet af sin karriere haft et stort fokus på at forfine sine evner som leadout-man. Det betyder, at han er den sidste mand i sprinttoget, der har ansvar for at aflevere holdets hurtigste rytter inden målstregen.

Da Cavendish i 2021 skiftede til Quick-Step, fik han også mulighed for at være en del af det samme hold som Mørkøb. I to år var de begge en del af Quick-Step, inden briten besluttede at tage imod et tilbud fra Astana.

Og da han valgte at forlænge sin karriere med et år mere, fordi han ville jagte etapesejr nummer 35 i Tour de France, blev Mørkøv hentet til Astana for at hjælpe ham. Dette mål har stjernen fra Isle of Man opnået, da han vandt 5. etape.c