'Wout van Aert har ændret sig': Belgieren måtte træffe svær beslutning

Af: Jesper Bengtson

|

08/07/2024 15:48

Cykling
Foto: Rini Kools / Shutterstock.com
Wout van Aert havde besluttet sig allerede inden etapen.

Mest læste i dag

Wout van Aert er ikke, hvad han har været.

For to år siden trak han Vingegaard op ad det ene bjerg efter det andet, mens han samtidig sikrede sig den grønne trøje.

Det er der dog ikke noget, der tyder på, at han kommer til at gøre igen i år, og nu har han selv sat ord på sine udfordringer.

Sådan skriver mediet Wielernieuws.

"Touren har ikke ændret sig, men det har Wout van Aert desværre gjort," udtalte han selv efter syvende etape, hvor han beskrev sine ben som 'to blokke beton':

"Sådan føltes det desværre de sidste par dage. Jeg vil også gerne kunne forklare det, men jeg ved ikke rigtig hvorfor," sagde han videre.

Den belgiske cykelstjerne startede ellers Touren med masser af selvtillid, men den seneste tids præstationer fik ham til at træffe en svær beslutning i går:

"Med de ben, jeg havde i tidskørslen, kan jeg absolut ikke give en etapesejr et skud i dag," sagde han.

En af de mulige årsager til den manglende form kan være en kort forberedelsesperiode. Van Aert nævnte, at det sandsynligvis har spillet en rolle, men at han ikke vil fokusere på det.

Van Aert fokuserer nu på at støtte holdkaptajnen, Jonas Vingegaard, i de kommende etaper.

Med disse udfordringer in mente er det tydeligt, at Tour de France ikke kun tester rytternes fysiske evner, men også deres mentale styrke og evne til at tilpasse sig uforudsete omstændigheder.