Jonas Vingegaard indrømmer: Blev også ved med at irritere mig

Af: Nicolai Busekist

|

04/07/2024 09:46

Cykling
Foto: Lecker Studio / Shutterstock.com
Jonas Vingegaard er kommet med en stor indrømmelse, der måske kan få betydning for, hvordan han klarer sig under Tour de France i år.

Mest læste i dag

Den danske cykelstjerne måtte udgå af Baskerlandet Rundt, efter at have været ude for et alvorligt styrt på 4. etape. Dette styrt kostede ham ikke kun et brækket kraveben, men også flere brækkede ribben samt en punkteret lunge.

De færreste havde regnet med, at han ville blive klar til Tour de France, men han har formået at overraske. Det gjorde han især på 2. etape, hvor han formåede at sidde på hjul af Tadej Pogacar.

Selvom han har vist, at han er i god form, er han ikke helt fri for følgerne af det alvorlige styrt. Faktisk er det noget, han kan mærke, hver gang han sætter sig op på sin cykel. Men der er særligt én ting, der er til gene for den 27-årige dansker.

"Jeg mærker mest mit kraveben. Alt det andet er okay. Jeg kan mærke at pladen er der. At der ligesom er et fremmedlegeme på kroppen, som den stadig skal vænne sig til," sagde han ifølge B.T.

For at hjælpe kravebenet med at hele, har han fået en metalplade indopereret. Det er denne plade, som han stadig kan mærke. Hvis det ikke ændrer sig på sigt, vil han se på muligheden for at få den fjernet med endnu en operation.

"Det vænner kroppen sig til med tiden, tror jeg. Ellers skal den tages ud. Jeg havde det lidt på samme måde, da jeg brækkede hoften og skulle have en skrue i. Den blev også ved med at irritere mig, indtil jeg fik den taget ud," lød det fra ham.

Han sagde også, at han håber, at det bliver bedre med tiden. For nu er det ikke noget irriterer ham meget, men han kan hele tiden mærke den, når han sidder på sin cykel.