Mattias Skjelmose forlader Danmark

02/12/2023 20:15

|

Nicolai Busekist

Foto: David Ramos/Getty Images
Mattias Skjelmose er den seneste danske cykelrytter, der har valgt at forlade Danmark.

Mest læste i dag

Den danske cykelrytter Mattias Skjelmose er fortid i Danmark. Han har besluttet at hive teltpælene op, og er i stedet flyttet til Andorra.

Faktisk var det planen, at han skulle flytte til Schweiz, men disse planer er blevet droppet. Han har i stedet valgt at slå sig ned i Andorra, hvilket der er en særlig årsag til.

Cykelstjernen har selv løftet sløret for dette i podcasten 'Forhjulslir', hvor han også siger, at ændringen kom meget pludseligt. Det var nemlig forårsaget af det faktum, at det var svært at finde en lejlighed i Schweiz.

"Planen var jo, at jeg skulle flytte til Schweiz, men det blev så ændret lige pludselig, fordi det var så pisse-besværligt at finde lejlighed dernede, og så blev det så Andorra, så på onsdag rejser jeg til Andorra og får forhåbentlig en lejlighed. Nu er der også lidt problemer med det, men det burde kunne løse sig," siger han.

Han har i en anden podcast afsløret, at hans plan var at flytte til Schweiz i slutningen af i år. Dermed ville han være den tredje danske cykelrytter til at foretage denne flytning i de seneste år. Både Mads Pedersen og Jonas Vingegaard har nemlig gjort det samme.

Men planen er blevet ændret, og nu kommer han i stedet til at kunne kalde Andorra for sit fremtidige hjem. Han har dog ikke meldt noget ud om, hvor længe han har planer om at blive boende i den lille indlandsstat mellem Spanien og Frankrig.

I podcasten afslører han dog, at han ser frem til at flytte til udlandet, hvor han kan åf lov til at stå på egne ben.

"Jeg glæder mig til at være lidt mere individuel. Jeg elsker min familie, men nogle gange er det også bare rart, at man kan være sig selv," siger Skjelmose,.

Helt på egne ben kommer han dog ikke til at stå. I podcasten afslører den unge cykelrytter, at det er hans mor, der har fået æren af at stå for indretningen i hans nye lejlighed.