Michael Rasmussen går til angreb på Chris Froome

Af: Nicolai Busekist

|

08/11/2023 17:05

Cykling
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tidligere cykelrytter Michael Rasmussen er gået til angreb på Chris Froome, fordi han er forbavset over hans udtalelser i et nyligt interview.

Mest læste i dag

Det er ikke nogen hemmelighed, at det ikke er mange store resultater, der er blevet leveret af Chris Froome de seneste sæsoner.

Han kan ganske vist bryste sig af at være firedobbelt vinder af Tour de France, men på det seneste har hans niveau været betydeligt lavere. Han har tidligere udtalt sig om, at det er positionen på hans nuværende cykel, der har været skyld i det.

Dengang sagde han til Cyclingnews, at han har lavet en sammenligning af den Pinarello-cykel, han kørte på i sin tid på Team Sky, med sin nuværende cykel.

I et nyt interview med det samme medie fortæller han nu, at der er stor forskel på de to cykler. Derfor føler han sig også overbevist om, at det har haft meget at sige i forhold til hans dårlige resultater de seneste sæsoner.

"Jeg fandt ud af, at der er en forskel på tre centimeter på reachet (længden mellem sadel og greb, Red.) mellem de to cykler," sagde han ifølge TV 2 Sport.

Men det er dog ikke alle, der tager dette for gode varer. En af dem, der har rettet kritik af Froome for denne udtalelse, er danske Michael Rasmussen.

"Sikke en omgang mundlort fra Froome. Enhver professionel cykelrytter, der har kørt tusindvis af timer på sin cykel, vil straks mærke en ændring i setuppet," skriver han på X, og fortsætter:

"Froome kunne køre på sin Pinarello-cykel fra 2015 (året, hvor han vandt Tour de France for anden gang, red.), og han ville stadig ikke køre sig i top-20 i Tour du Rwanda på sit nuværende niveau.