Jumbo-Visma ruster op: Jonas Vingegaard får ny træner

Af: Nicolai Busekist

|

03/11/2023 10:00

Jumbo-Visma er i fuld gang med at ruste op til den kommende sæson. Det er dog ikke kun nye ryttere, der hentes til holdet.

Mest læste i dag

Det er ikke kun nye ryttere, der er blevet hentet til Jumbo-Visma på det seneste. Også på trænerfronten er der nyt, hvorfor danske Jonas Vingegaard kan se frem til nye input i de kommende måneder.

Ifølge den franske sportsavis L'Equipe har Jumbo-Visma besluttet at alliere sig med svømmetræner og direktør for det franske svømmelandshold, Jacco Verhaeren. Han er blevet tilknyttet som konsulent i den kommende tid.

Verhaeren fortæller i en pressemeddelelse, at han selv ser frem til at skulle arbejde sammen med det hollandske cykelhold. I denne forbindelse gør han det også klart, at han ved, at det er en ny verden, han træder ind i. 

"Vi kan hjælpe hinanden i forhold til en masse ting. Blandt andet fysisk træning, udholdenhed, aerodynamik og hydrodynamik. Der er en utrolig professionalisme hos Jumbo-Visma," siger Verhaeren.

Selvom han nu bliver en del af holdet hos Jumbo-Visma, bliver det ikke hans primære fokus. Derimod vil det være at arbejde med det franske landshold frem mod OL. Her udløber hans kontrakt, og han kan derfor søge nye udfordringer.

Ifølge Merijn Zeeman, der er sportsdirektør for Jumbo-Visma, er det ikke udelukket, at deres samarbejde kan ende med at udvikle sig. Indtil videre er der dog blot tale om en kort aftale.

"Vi starter med et beskedent samarbejde, og så håber vi at udvikle noget i fremtiden," lyder det fra Zeeman.

Verhaeren er primært kendt for sine bedrifter indenfor svømning, hvor han har hjulpet flere store stjerner. Blandt andet har han hjulpet både Inge de Bruijn og Ranomi Kromowidjojo til flere OL-guldmedaljer.