Toto Wolff kræver FIA-møde efter Max Verstappen slap for straf: Det er ikke i orden

Af: Nicolai Busekist

|

02/11/2023 11:00

Formel 1
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mercedes-boss Toto Wolff vil have et møde med FIA, efter Max Verstappen slap for en straf under Mexicos Grand Prix.

Mest læste i dag

Toto Wolff mener, at der er behov for et møde med FIA, da der opstod forvirring under Mexicos Grand Prix i sidste weekend.

Det handler primært om, at Red Bull-stjernen Max Verstappen undgik en straf, selvom han standsede i pitlane under kvalifikationen. På denne måde forsinkede han også alle biler bag ham, da de ikke kunne køre ud på banen.

Der er blevet indført nye krav om en maksimal omgangstid i Formel 1, hvilket flere kørere kommer udenom, ved ganske enkelt at blive holdende i pitlane.

Netop dette besluttede Verstappen også at gøre, så han kunne få luft til at sætte en hurtig omgangstid. Først da han havde skabt et stort nok hul, kørte han ud til banen, hvilket var til irritation for andre.

Hollænderen skabte en del forvirring blandt de kørere, der måtte vente bag ham. De kunne nemlig ikke komme ud på banen, for selv at sætte en omgangstid. Efterfølgende blev Verstappens handling blevet undersøgt af stewarderne, som besluttede ikke at straffe ham.

På trods af, at Mercedes-stjerne George Russell også slap for straf for en lignende hændelse, mener Wolff, at der skal gøres noget.

"Jeg tror, at FIA bliver nødt til at sætte sig ned med kørerne og sportsdirektørerne og spørge, hvad vi præcist vil opnå," sagde han ifølge Express.

"I sidste ende vil vi grundlæggende ikke have nogen hindring overhovedet. Vi vil ikke have, at nogens sidder fast i pitlane. Så hvordan kan vi opnå det? Jeg forstår, at det er bedre at være stationær i pitlane end at blokere nogen derude (på banen, red.) Men det ser stadig akavet ud. Det er ikke i orden, fordi nogle kørere når måske ikke ud på en omgang."