Chelsea kan være i problemer: Efterforskes for hemmelige russiske betalinger

Af: Nicolai Busekist

|

31/10/2023 12:30

Chelsea kan være i problemer, da den engelske klub bliver efterforsket for hemmelige russiske betalinger.

Mest læste i dag

Premier League har indledt en efterforskning af Chelsea, der i sin tid hentede både Willian og Samuel Eto'o. Ifølge The Times mistænkes klubben for at have hentet de to spillere via en række hemmelige og ulovlige betalinger.

Avisen har været i kontakt med unavngivne kilder, der kan afsløre, at det er de nuværende Chelsea-ejere, der har afsløret de chokerende betalinger.

De nye ejere har taget et nærmere kig på tidligere regnskabsjournaler, som angiveligt viser, at der blev foretaget betalinger til en række russiske selskaber. Her skulle der være tale om beløb, der var separate fra de reelle transferbeløb.

De to spillere blev hentet i russiske Anzhi Makhachkala i august 2013. Inden da var Willian blevet hentet i ukrainske Shakhtar Donetsk for omkring 256 millioner kroner. Otte måneder senere blev han solgt videre til Chelsea for samme beløb.

Eto'o blev derimod hentet gratis, men det kan nu vise sig, at det ikke helt er tilfældet alligevel. De lyssky betalinger blev opdaget, da Todd Boehly og co. var i færd med at overtage Chelsea fra den russiske oligark Roman Abramovich sidste år. 

Efter at have opdaget betalingerne, valgte de at melde dem til både engelske fodboldforbund, Premier League og Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA).

Selvom der er tale om betalinger, der har fundet sted, inden de nye ejere kom til, kan det alligevel føre til konsekvenser for klubben. Ifølge The Times kan det medføre, at Chelsea bliver idømt bøder eller pointstraf.

Klubben er desuden også under efterforskning for en række mistænkelige millionbeløb, der blev betalt til offshore-selskaber mellem 2012 og 2019.