Novak Djokovic taler ud om pensionsplaner

Af: Nicolai Busekist

|

30/10/2023 14:16

Tennisstjernen Novak Djokovic har udtalt sig om, hvad hans planer er for at trække sig tilbage fra professionel tennis.

Mest læste i dag

Novak Djokovic er 36 år gammel, og han befinder sig derfor i sin karrieres efterår. Derfor bliver der også spekuleret i, hvornår serberen har planer om at trække sig tilbage fra ATP Touren.

Der er naturligvis blevet spekuleret mere i det, efter Roger Federer har valgt at trække sig tilbage. Hertil er der også forlydender om, at Rafael Nadal forventer at spille sin sidste sæson næste år.

Nu har Djokovic selv udtalt sig om, hvad han har gjort sig af tanker om at trække sig tilbage.

"Jeg er selvfølgelig meget taknemmelig for at være i den position, hvor jeg er lige nu - i vores sportshistorie og min egen karriere. Jeg føler mig stadig ung i min egen krop. Det tjener mig godt. Jeg vandt tre ud af fire Slams (i år, red.)," sagde han ifølge Express.

Flere spillere har valgt at trække sig tilbage på toppen, men det har Djokovic ikke planer om at gøre.

"Der er tydeligvis forskel mellem de forskellige tennisspillere i fortiden. Nogle af dem mente, at det var bedst at forlade tennis, når de var på toppen. Nogle af dem mente, at når man finder ud af, at man ikke kan vinde de største turneringer længere, og at man taber til de unge fyre, så stopper man. Jeg er mere i den anden gruppe," sagde han, og fortsatte:

"Så længe jeg er primær udfordrer til Grand Slams og stadig vinder de største turneringer inden for sport, vil jeg ikke stoppe. Medmindre der mentalt sker noget, og jeg virkelig ikke har nogen motivation længere, men det er ikke tilfældet for nu.”