Lance Armstrong med ros til dansk cykelstjerne

Af: Nicolai Busekist

|

01/11/2023 13:41

Den tidligere cykelrytter Lance Armstrong er kommet med rosende ord til en dansk cykelstjerne.

Mest læste i dag

I næste sæson kommer cykelfans igen til at kunne opleve samarbejdet mellem Mark Cavendish og Michael Mørkøv. De to cykelryttere blev genforenet i starten af oktober, da de begge har skrevet under på en kontrakt med Astana.

Det er en genforening, som amerikanske Lance Armstrong har store forventninger til. Han mener, at det giver grobund for en sæson med succes for Cavendish, der særligt kommer til at jagte sin 35. etapesejr i næste års Tour de France.

Det siger Armstrong i sin podcast 'THEMOVE', hvor han har selskab af George Hincapie og JB Hager.

"Han ( Cavendish, red.) har rekrutteret sin favorittræner fra Quick-Step, hvilket for ham var et stort selvtillidsboost. Han har også fået Mørkøv på sit hold. Han har midlerne, som han skal bruge og opbakningen som han har brug for endnu mere denne sæson," siger JB Hager, der afbrydes af Armstrong, der hylder danskeren:

"Mørkøv er en snigmorder. Hvis han bare er en brøkdel af, hvad han har været før i tiden, det kan blive hans gyldne billet."

Ifølge B.T. taler de i podcasten også om, at Cavendish har et klart mål for næste sæson. Der er nemlig kun én grund til, at han har besluttet at forlænge sin cykelkarriere, efter oprindeligt at have indstillet den.

Ifølge Hincapie er det tydeligt, at han er meget ivrig efter at vinde sin etapesejr nummer 35 ved Tour de France. 

Hvis han formår at køre dette, bliver han den rytter i historien, der har vundet flest etaper. Lige nu deler han 1.-plads med Eddy Merckx, da de begge har vundet 34 stk.