Stor pris kom som overraskelse for Jonas Vingegaard: Troede den ville gå til denne rytter

29/10/2023 08:30

|

Nicolai Busekist

Foto: Jean Catuffe/Getty Images
Jonas Vingegaard havde ikke forventet, at han ville blive kåret som vinder af den eftertragtede pris.

Mest læste i dag

Den danske Jumbo-Visma-rytter har rundet denne sæson af på fornem vis, da han i denne uge er blevet kåret som vinder af Velo d'Or. Med andre ord, så er han blevet kåret som verdens bedste cykelrytter.

Jonas Vingegaard havde dog ikke selv regnet med, at han ville blive udpeget som vinder. Derimod havde han forventet, at prisen ville gå til en helt anden rytter.

"Jeg troede snarere, at det ville være (Mathieu, red.) van der Poel, der blev æret," siger Vingegaard ifølge TV 2 Sport til L'Équipe, som står bag kåringen.

I denne sæson har van der Poel gjort sig bemærket ved flere lejligheder. Det har han især gjort ved at vinde to monumenter Milano-Sanremo og Paris-Roubaix. Hertil blev han også verdensmester med en overbevisende præstation i Skotland.

Vingegaard kan dog heller ikke klage over sin sæson. For andet år i træk tog han den samlede sejr i Tour de France. Hertil blev det også til en 2.-plads i Vuelta a España, hvor det internt på Jumbo-Visma blev besluttet at lade sejren gå til Sepp Kuss.

Desuden har han også vundet tre andre etapeløb i denne sæson, hvorfor den bestemt har været en succes. Og til sammen er dette blevet vægtet højere end van der Poels bedrifter i denne sæson. Det har nemlig primært bestået af endagsløb.

"De tre Grand Tours er helt sikkert de vigtigste i cykelsporten i dag, men jeg håber, at juryen har taget alle de løb, jeg har deltaget i, i betragtning," siger Vingegaard.

Han siger også, at han er glad for, at det ikke er ham, der skal vælge vinderen af Velo d'Or. Han mener nemlig selv, at andre end ham også kunne have været kåret som vinder.