Chef melder klart ud om Jonas Vingegaard og Primoz Roglic: De begik en fejl

Af: Nicolai Busekist

|

27/10/2023 08:06

Jonas Vingegaards chef er ikke i tvivl om, at danskeren og holdkammeraten Primoz Roglic begik en fejl.

Mest læste i dag

Det delte vandene i cykelverdenen, men Jonas Vingegaards chef er ikke i tvivl. Den danske cykelstjerne og holdkammeraten Primoz Roglic traf en forkert beslutning.

Selvom andre er af den modsatte opfattelse, resulterede det i en intern samtale på Jumbo-Visma, efter at Vingegaard og Roglic kørte fra holdkammeraten Sepp Kuss på 17. etape af Vuelta a España.

På vej op ad det berygtede Alto de l'Angliru var de tre Jumbo-Visma-ryttere alene i front. Derfor ville det som sådan ikke have været et problem at vente på Kuss.

På trods af dette, besluttede Roglic og Vingegaard at fortsætte op ad bjerget, hvor de lagde afstand til Kuss. Og nu har holdets sportsdirektør slået fast, at det var en fejl, de to ryttere begik.

"Faktisk gik alt, som vi ville. Vi var kun tre tilbage, og det var faktisk det øjeblik, hvor tingene ikke gik godt. På et vist tidspunkt kunne Sepp ikke længere følge Primoz og Jonas. Så var der ikke mere teamwork", siger Zeeman til WielerFlits ifølge TV 2 Sport.

"Alt, der var sket indtil da, var teamwork, men på Angliru skulle de være blevet sammen."

Selvom han ikke kunne følge med sine to holdkammerater på 17. etape, endte Kuss alligevel med at stå øverst på podiet efter 21. etape i Madrid.

Zeeman har også afsløret, at holdet satte sig sammen for at lægge en klar strategi for resten af løbet, efter episoden på 17. etape. Samtidig har han også understreget, at de ser cykling som en holdsport, og ikke som en individuel sport.

Desuden fortalte han også til WielerFlits, at Roglic havde svært ved beslutningen om, at Kuss skulle køre over målstregen som samlet vinder.