Forlader Vingegaard og co.: Overraskende afsløring om Primoz Roglic-skifte

25/10/2023 14:00

|

Nicolai Busekist

Primoz Roglic vinker farvel til Jumbo-Visma forud for den kommende sæson, hvor han skifter til BORA - hansgrohe.

Mest læste i dag

Det kom som lidt af en bombe, da Jumbo-Visma meldte ud, at man havde ophævet kontrakten med Primoz Roglic. Den slovenske stjerne har i flere år været en markant del af holdet, men fra næste år det slut.

Det har naturligvis skabt stor spekulation om, hvad der har fået ham til at forlade holdet. Blandt andet har der været forlydender om, at det var beslutningen om at overlade Vuelta-sejren til Sepp Kuss, der var sidste dråbe.

Nu viser det sig dog, at det ikke er tilfældet. Ifølge mediet Bicycling.com har det været planlagt længe, at han skulle forlade Jumbo-Visma. Det havde derfor ikke noget med Vueltaen at gøre, men handlede i højere grad om Tour De France. 

Roglic kan bryste sig af at have haft en meget succesfuld karriere, der blandt andet har budt på tre sejre i Vueltaen. Dertil vandt også Giro d'Itala tidligere i år, ligesom han har sikret sig flere andre WorldTour-sejre.

Det betyder, at der kun er én ting, der mangler på hans CV: den samlede Tour de France-sejr. Men han har ikke haft heldet med sig, da hans deltagelse i løbet har været præget af styrt. Desuden har det i de seneste to år primært været Jonas Vingegaard, som Jumbo-Visma har kørt for.

Ifølge medier GCN var Tour de France også en markant årsag til, at Roglic besluttede sig for at forlade Jumbo-Visma.

"Den 33-årige Roglic vandt Giro d'Italia i maj i år, men med Jonas Vingegaard, der har vundet to Tour de France-titler de sidste to år, så Roglics chance for lederskab og en chance for at fuldføre sin Grand Tour-liste usandsynlige ud hos  Jumbo-Visma," lyder det.

"Ifølge hans lejr var tanken om lederskab under Tour de France i 2024 en vigtig faktor i hans beslutning om at prøve at trække sig ud af sin nuværende aftale."