Tidligere holdkammerat svarer: Er Jonas Vingegaard eller Tadej Pogacar bedst?

Af: Nicolai Busekist

|

24/10/2023 16:00

Man kan ikke benægte, at Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar er blandt verdens bedste cykelryttere. Men hvem af dem er bedst?

Mest læste i dag

Det er de færreste, der kan bryste sig af at have kørt på hold med både Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar. En af de få, der kan dette, er newzealandske George Bennett.

I 2020 og 2021 kørte han for Jumbo-Visma, hvor det var Pogacar og UAE Team Emirates, der trak sig sejrrigt ud af Tour de France. I 2022 og 2033 har han kørt for UAE, hvor det har været Vingegaarrd og co., der har været stærkest.

Når man er en af de få ryttere, der har kørt sammen med både Vingegaard og Pogacar, er der ét spørgsmål, man ofte bliver stillet: Hvem er bedst?

"Det er en diskussion, jeg har haft mange gange, når jeg har drukket en øl med mine venner. Hvem er den bedste rytter? Lad os sige det sådan her. Tadej er den eneste rytter, der kan vinde både Flandern Rundt og Tour de France. Men det kommer vel an på, hvordan du definerer det," sagde Bennett til GCN ifølge Feltet.dk.

For de fleste er der dog ét løb, der trumfer dem alle. Det kan derfor godt være, at man kan vinde f.eks. Flander Rundt eller Vuelta a España. Men det, der virkelig tæller, er Tour de France.

"Hvem er så bedre til at vinde Tour de France? Jamen, i de seneste par år har det jo været Jonas. Men når det handler om, hvem der er den bedre rytter, så kommer det an på, hvordan du definerer det," sagde Bennett.

Han sagde også, at det for ham er meget 'specielt at opleve en rytter, der kan møde op til ethvert løb og have en god chance for at vinde'.

Næste år skal Bennett ikke køre sammen med hverken Pogacar eller Vingegaard. Han har derimod skrevet kontrakt med Israel Premier-Tech, og får derfor lidt mere afstand til de to stjerner.