Første dansker nogensinde: Jonas Vingegaard vinder prestigefuld pris

Af: Nicolai Busekist

|

25/10/2023 08:00

Jonas Vingegaard har nærmest ikke været til at stoppe i år, og derfor er han nu blevet hædret med en prestigefuld pris.

Mest læste i dag

Danske Jonas Vingegaard fik i år cementeret, at han er en af de bedste cykelryttere i verden, da han vandt sin anden Tour de France. Og nu kan han faktisk også bryste sig af at være blevet kåret som verdens bedste cykelrytter.

Ifølge B.T. har den danske stjerne nemlig vundet årets Vélo d'Or-pris. Den blev uddelt tirsdag aften ved en storslået ceremoni på Champs-Élysées i Paris.

Det er en stor ting i sig selv at vinde en sådan pris, men det gør det kun endnu mere specielt, at han er den eneste dansker, der har vundet den. Prisen har eksisteret siden 1992, og kan beskrives som cykelsportens pendant til den berømte Ballon d'Or i fodbold.

Vingegaard kan derfor slutte sig til store stjerner såsom Tadej Pogacar, Fabian Cancellara, Julian Alaphilippe og Alberto Contador. De har nemlig også alle fire vundet prisen.

Prisen kommer som prikken over i'et på en sæson, der har været den bedste i hele Vingegaards karriere. Ser man bort fra hans svipser ved Paris-Nice, har han stort set gjort rent bord i alle andre løb, han har deltaget i.

Han vandt ikke blot Tour de France på ganske overbevisende måde. Han vandt også i O Gran Camiño, Baskerlandet Rundt og Critérium du Dauphiné. Hertil blev det til en 2.-plads i Vuelta a España, hvor han nærmest forærede sejren til holdkammeraten Sepp Kuss.

Vingegaard var ikke ene om at være nomineret, da blandt andet Mads Pedersen også var blandt de nominerede. Det samme var Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Mathieu van der Poel og Wout van Aert 

På trods af, at det er en helt særlig pris at vinde, var Vingegaard ikke selv til stede for at tage imod prisen. Prisen bliver uddelt hvert år af det franske magasin Vélo Magazine.