Lewis Hamilton og Charles Leclerc diskvalificeret fra USA's Grand Prix

Af: Nicolai Busekist

|

23/10/2023 09:30

Både Lewis Hamilton og Charles Leclerc er blevet diskvalificeret efter USA's Grand Prix.

Mest læste i dag

Lewis Hamilton kørte et rigtig flot løb i USA's Grand Prix, hvor han også fik hjælp af en god strategi. På de sidste omgange af løbet var han endda tæt på at indhente Max Verstappen på 1.-pladsen.

Det nåede han ikke, men kunne til gengæld glæde sig over en 2.-plads. Glæden varede dog ikke ved, da både han og Charles Leclerc efterfølgende er blevet diskvalificeret fra USA's Grand Prix. Årsagen til dette er, at deres biler har dumpet synet efter løbet.

Det meddeler Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Sky Sports var det gulvet og undervognen, der var problemet for både Hamilton og Ferrari. Da de ikke har overholdt reglerne, er de blevet diskvalificeret. Det betyder naturligvis, at de mister de point, de ellers havde fået.

Mercedes-boss Toto Wolff har udtalt sig om diskvalificering, hvilket de tager 'i stiv arm'. Derfor er det tilsyneladende ikke noget, de vil dvæle ved. I stedet vil de rette fokus mod det næste løb i Mexico.

"Andre gjorde det rigtigt, mens vi gjorde det forkert, og der er ikke noget spillerum i reglerne. Vi er nødt til at tage det i stiv arm, lære og komme tilbage stærkere næste weekend," siger Wolff ifølge Reuters.

Diskvalificeringen er gode nyheder for Lando Norris, da han dermed bliver rykket frem på en 2.-plads. Det er ligeledes også gode nyheder for Leclercs holdkammerat, Carlos Sainz. Han er nemlig rykket frem på en 3.-plads.

Mercedes har anerkendt deres overtrædelse, men har samtidig forsøgt at forklare den. Ifølge nyhedsbureauet dpa har holdet tilskrevet det banens ujævne overflade.

Selvom der måske ligger en god grund bag, har det ikke nogen betydning for resultatet. De har overtrådt reglerne, og derfor får det konsekvenser. Løbsstewarderne har gjort det meget klart for Mercedes, at det er op til hvert enkelt hold at sikre, at alle regler bliver overholdt.