Trist nyt for Kasper Hjulmand og resten af Danmarks landshold

Af: Nicolai Busekist

|

26/10/2023 15:00

Danmark måtte kæmpe for at besejre San Marino i deres seneste kamp, og nu er der mere trist nyt.

Mest læste i dag

Det danske landshold har fået en del kritik på det seneste. Det skyldes, at de har leveret præstationer på et betydeligt lavere niveau, end hvad de tidligere har gjort.

Ganske vist vandt de deres to kampe i oktober, men det var ikke på overbevisende vis. Særligt deres kamp mod San Marino fik landstræner Kasper Hjulmand stor kritik for.

Med de to sejre har det danske landshold en god chance for at kvalificere sig til EM, men det har ikke givet dem en højere placering på verdensranglisten.

Derimod er de faktisk faldet en plads på listen, som bliver udarbejdet af Det Internationale Fodboldforbunds (FIFA). Det viser den seneste opdatering af listen, hvor de ifølge TV 2 Sport befinder sig på en 19.-plads.

Ved den nye opdatering af listen, er det lykkedes for Japan at gå forbi Danmark på listen. Det sker i kølvandet på deres to sejre over Canada og Tunesien. Dem vandt de med hhv. 4-1 og 2-0, og har derfor spillet mere overbevisende end Danmark.

Det danske mandskab var i aktion to gange i oktober, hvor de sikrede sig seks vigtige point i EM-kvalifikationen. Først og fremmest lykkedes det dem at besejre Kasakhstan med 3-1, hvorefter de 2-1 over San Marino.

Danmark er dog ikke det eneste hold, der har taget et spring ned på listen. Det samme gør sig blandt andet gældende for Kroatien, der har taget et fald på hele fire pladser. De ligger nu på en 10.-plads, efter at have tabt til både Tyrkiet og Wales.