Premier League-stjerne idømt lang karantæne

26/10/2023 17:00

|

Nicolai Busekist

Endnu en spiller er blevet idømt karantæne i kølvandet på bettingskandalen, der ramte italiensk fodbold som et brag.

Mest læste i dag

Newcastle-spiller Sandro Tonali er blevet idømt ti måneders karantæne fra professionel fodbold. Det skyldes, at han er blevet kendt skyldig i at have spillet på egne kampe. Forseelserne fandt sted, da han spillede for AC Milan i Italien.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Torsdag har Gabriele Gravina, der er præsidenten i Italiens Fodboldforbund (FIGC), bekræftet, at der er indgået et forlig mellem anklageren og Tonalis advokater

Den samlede straf løber over 18 måneder, men det er kun i de første 10 måneder, at han har karantæne fra fodbold. Desuden er det også et krav, at han i de sidste otte måneder skal gå i behandling for ludomani.

Det betyder, at han kommer til at gå glip af resten af denne sæson. Ligeledes må han også nøjes med at følge med, når Italiens landshold næste sommer spiller EM i Tyskland.

"Tonalis advokater og anklageren er nået til enighed, og jeg har allerede skrevet under på aftalen," siger Gabriele Gravina ifølge Sky Sport Italia.

"De er blevet enige om en straf på 18 måneder, hvor otte af dem er terapeutisk behandling mod ludomani."

Den 23-årige Tonali blev denne sommer solgt til Newcastle i Premier League. Der blev betalt intet mindre end 475 millioner kroner for ham. Dermed kan han bryste sig af at være den dyreste italienske spiller i historien.

Det er dog ikke meget, han har nået at spille for den engelske klub. Kun otte kampe i Premier League og tre kampe i Champions League er det blevet til. Og det bliver ikke til flere i de næste 10 måneder.