Jonas Vingegaard med overraskende melding: 'Hvis jeg stoppede nu'

28/10/2023 10:00

|

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Den danske cykelstjerne Jonas Vingegaard er kommet med en overraskende melding i et nyt interview.

Mest læste i dag

Jumbo-Visma-stjernen Jonas Vingegaard kunne i sommer fejre sin anden Tour de France-titel i træk. Denne vandt han igen foran ærkerivalen Tadej Pogacar fra UAE Team Emirates.

Den slovenske cykelrytter gjorde en intens indsats for at ryste Vingegaard af sig, men det lykkedes ikke. Tværtimod var det Vingegaard, der satte dødsstødet ind på en afgørende enkeltstart, hvor han vandt overbevisende.

Den 26-årige stjerne kan derfor allerede skrive to samlede Tour de France-sejre på sit CV. Derudover har han også vundet blandt andet Critérium du Dauphiné, Baskerlandet Rundt samt Gran Camiño.

Af denne grund ville han også være tilfreds med sig selv, hvis han besluttede at indstille sin karriere nu. Det kan naturligvis lyde overraskende, men heldigvis har han ikke planer om at stoppe nu. Derimod har han stadig mål, han ønsker at opnå.

"Hvis jeg stoppede nu, ville jeg være glad for min karriere og alle de sejre, men jeg vil ikke stoppe nu. Jeg vil stadig vinde mere. Jeg vil i hvert fald prøve og vinde Tour de France igen næste år, og i fremtiden vil jeg også gerne vinde Giroen og Vueltaen," siger Vingegaard til Vélo Magazine ifølge B.T.

Denne sæson har været helt fantastisk for den danske stjerne. Han har ikke blot sikret sig endnu en sejr i Tour de France, men vandt også Critérium du Dauphiné. Desuden havde han en god chance for at vinde Vuelta a España, men overlod den samlede sejr til holdkammeraten Sepp Kuss.

Skulle det vise sig, at Vingegaard ikke kommer til at stå øverst på Tour de France-podiet igen, vil han alligevel være tilfreds. Dog betyder det ikke, at han ikke har tænkt sig at forsøge.

"Hvis jeg aldrig vinder Touren igen, vil jeg stadig være glad, men jeg har intet imod ideen om at vinde en mere eller to eller endnu flere og måske blive den rytter med flest Tour sejre, men det er ikke det endelige mål," udtaler stjernen fra Glyngøre.