Nu er der nyt om Manchester United-salg: Her bliver det offentliggjort

Af: Nicolai Busekist

|

28/10/2023 19:00

Manchester United kan inden længe forvente at få en ny ejer, da en officiel offentliggørelse nærmer sig.

Mest læste i dag

Der har længe været forlydender om et salg af Manchester United. Den amerikanske Glazer-familie meldte sidste år ud, at de var åbne for bud på klubben.

Den Qatar-baserede bankmand Sheikh Jassim bin Hamad Al Thani afgav et bud på 5 milliarder pund, hvilket svarer til 42,8 milliarder kroner. Glazer-familien mener dog ikke, at det er nok, da de vil have en milliard mere.

Nu lyder det, at det i stedet bliver den britiske milliardær Sir Jim Ratcliffe, der køber sig ind i klubben. Han har dog ikke planer om en fuld overtagelse. Derimod vil han købe 25% af klubben, hvilket ifølge Sportsmole vil blive offentliggjort inden årets udgang.

Ejeren og grundlæggeren af INEOS-gruppen forventes at betale 1,4 milliarder pund for at købe 25% af klubben. Det svarer til lige i underkanten af 12 milliarder kroner.

Det er endnu ikke blevet officielt meldt ud, at han køber en andel i klubben. Derimod vil det ifølge Football Insider blive officielt meldt ud 'inden for få uger'. Det formodes derfor, at en officiel bekræftelse af købet vil finde sted inden udgangen af i år.

Den 71-årige rigmands bud betyder, at klubben vil blive værdisat til 6 milliarder pund. Det er, hvad Glazer-familien har krævet for et salg af hele klubben. Og det var altså mere, end Sheikh Jassim var klar til at betale for at overtage klubben.

Ratcliffe forventes at tage kontrol over alle sportslige beslutninger i klubben fremover. Men for nylig er det kommet frem, at  cheftræner Erik ten Hag stadig forventer at få det sidste ord om indkøb og salg.