Kommende Formel 1-løb kan blive aflyst af sikkerhedshensyn

27/10/2023 15:30

|

Nicolai Busekist

Foto: Rudy Carezzevoli/Getty Images
Et kommende Formel 1-løb kan ende med at blive aflyst af sikkerhedsmæssige årsager.

Mest læste i dag

Det er ikke sikkert, at Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet kommer til at købe i Abu Dhabi i år. Det er nemlig på tale, at hele løbet kan ende med at blive aflyst.

Det skyldes, at der er bekymring for de tilstedeværendes sikkerhed på grund af krigen mellem Israel og Hamas.

Løbet er planlagt til at blive kørt den 26. november, men flere hold har givet udtryk for deres bekymring for deres sikkerhed. Derfor ved de ikke, om de ønsker at rejse til og opholde sig på den arabiske halvø.

Ifølge mediet Formula Nerds har en unavngiven teamchef fremhævet risikoen ved at afvikle løbet under USA's Grand Prix, da der blev holdt møde med Formel 1-ledelsen.

Der er dog endnu ikke blevet truffet en beslutning om, hvorvidt løbet skal afvikles. Det lyder dog, at arrangørerne løbende holder øje med situationen. De har også udtalt, at trusselsniveauet på nuværende tidspunkt er lavt nok til, at løbsweekenden kan forløbe som planlagt.

Det er ikke første gang, at Abu Dhabi Grand Prix og andre naboløb er blevet truet med mulige angreb og aflysninger.

Houthi-oprørere fra Yemen udførte droneangreb på et oliedepot nogle få kilometer fra Jeddah Corniche Circuit i løbet af Saudi-Arabiens Grand Prix-weekenden i 2022. Det endte med at koste tre mennesker livet.

Tæt på Yas Marina Circuit blev Al-Dhafra-luftbasen også ramt af et missilangreb sidste år. Denne luftbase befinder sig kun cirka 50 kilometer fra banen, og det amerikanske militær har for nylig udsendt 5.000 soldater til basen for at øge forsvarskapaciteten. 

Dette sker efter trusler fra den irakiske modstandsgruppe Alwiyat al-Waad al-Haq om, at de er parate til at angribe amerikanske baser i området.