Tadej Pogacar taler ud om rivalisering med Jonas Vingegaard

Af: Nicolai Busekist

|

04/11/2023 18:30

Tadej Pogacar har udtalt sig om rivaliseringen mellem ham og Jonas Vingegaard, som har stået på i et par år.

Mest læste i dag

I de seneste år har der været en meget intens rivalisering mellem Tadej Pogacar og Jonas Vingegaard i Tour de France. Både sidste år og i år var det danskeren, der var skarpest, men det betyder ikke, at Pogacar har givet op.

Derimod er den slovenske rytter overbevist om, at den store rivalisering mellem Vingegaard og ham vil vare ved. Ligeledes er han også sikker på, at de kommer til at krydse klinger andre steder, end kun i Tour de France.

Samtidig er han også sikker på, at det vil betyde, at deres rivalisering kun vil vokse sig større. Ikke nok med det, så mener han, at det vil give dem begge en plads i historiebøgerne.

"Vores rivalisering foregår næsten kun i Tour de France, men jeg tror, at vi i fremtiden også vil mødes i andre løb, og at rivaliseringen vil være noget, der skal skrives om i historiebøgerne," sagde Pogacar ifølge AFP.

De kan begge bryste sig af at have vundet Tour de France to gange. Pogacar vandt i 2020 og 2021, men kunne ikke hamle op med Vingegaard i 2022 og 2023, hvor danskeren vandt.

Selvom han de sidste to år er blevet vippet af skamlen som Tour-konge, er Pogacar alligevel glad for deres rivalisering. Desuden understregede han også, at de har stor respekt for hinanden.

"Jeg er virkelig glad for at have sådan en rival, og vi har stor respekt for hinanden. Vi vil også levere et godt show de næste par år," lød det også fra ham.