Alberto Contador: Han er mit idol i det nuværende felt

Af: Nicolai Busekist

|

05/11/2023 17:30

Der er mange dygtige cykelryttere i det nuværende felt, men især én af dem har Alberto Contador et godt øje til.

Mest læste i dag

Alberto Contador har en glorværdig karriere som cykelrytter bag sig. I dag er han holdejer, og han har derfor ikke helt lagt cykelsporten bag sig.

Derfor er den 40-årige spanske stjerne også blevet spurgt om, hvem hans idol er i det nuværende felt. Da han blev spurgt om dette, var han ikke i tvivl om, hvad han skulle svare.

"Pogacar. Mit idol ville være Tadej Pogacar. Sikke en utrolig cykelrytter," sagde han ifølge mediet Cyclinguptodate.

"Han kan vinde ethvert løb, han deltager i. Det gælder uanset om det er en klassiker, Grand Tour eller et beskedent løb. Der er ingen andre ryttere i verden, der kan gøre det."

Han kom dog også med rosende ord til Vingegaard. Den spanske legende indrømmede nemlig, at han var overlegen i dette års udgave af Tour de France. Dog mener han også, at Pogacar var skadet og ikke havde forberedt sig godt nok til det franske etapeløb.

"Touren er Touren. Vingeggard var stærkere. Pogacar kom dertil efter en skade, og han havde ikke forberedt sig ordentligt til det," sagde han.

Han afslørede også, at han havde talt med Pogacar om netop dette, og her kom han med en erkendelse. Den slovenske stjerne skulle angiveligt have fortalt Contador, at han vil fokusere mere på sin forberedelse til Tour de France, end han gjorde i år.

Derfor tyder det også på, at han kommer til at fravælge en del løb i den kommende sæson. Det gør han, fordi han hellere vil bruge sin tid og energi på at forberede sig til Tour de France.