Torsdag frygtede Sepp Kuss det aldrig - men én uventet ting gjorde ham alligevel bange for Jonas Vingegaard

Af: Emil Martesen

|

15/09/2023 14:00

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den evigt populære Jonas Vingegaard viste endnu engang prøver på sin ydmyghed, men ...

Mest læste i dag

I en dramatisk vending under Vuelta a España, har den dobbelte Tour-vinder, Jonas Vingegaard, valgt at træde ind i en ny rolle som hjælperytter for sin holdkammerat, Sepp Kuss.

Den ydmyge Glyngøre-dreng, der er kendt for sin formidable fart på cyklen, har valgt at bruge sin styrke til at støtte den amerikanske cykelstjerne i hans jagt på sin første samlede sejr i en Grand Tour.

På etapens finalebjerg, demonstrerede Jonas Vingegaard sin utrolige styrke ved at sætte et tempo, der selv gjorde Sepp Kuss en smule nervøs:

"Vingegaard satte en rigtig god fart fra bunden af stigningen til sidst. Jeg var lidt bange, for han er så stærk, at hans 'lave' fart, eller jeg skal måske ikke sige lave fart ... Men hans tempo er ikke altid det nemmeste at følge", indrømmede Sepp Kuss i et interview efter etapen, hvor han ikke kunne skjule sit brede smil.

Men trods den indledende nervøsitet, roste manden i den røde førertrøje varmt Jonas Vingegaard for hans indsats og understregede, hvor fantastisk han kørte for ham.

Dette teamwork har ikke kun styrket Kuss' position i klassementet, men også cementeret en stærk samhørighed inden for Jumbo-Visma holdet, der nu dominerer top 3 i klassementet med Kuss i spidsen, efterfulgt af Jonas Vingegaard og Primož Roglič.

Selvom sejren synes nærmere end nogensinde for Sepp Kuss, er han ikke klar til at hvile på laurbærrene endnu:

"Sejren kommer nærmere, og i morgen er en mere nem etape. Men man skal forblive fokuseret, og lørdagens etape er lang og hård, så der er stadig noget svært i vente," sagde han, med en klar forståelse for, at løbet ikke er vundet før den sidste etape er kørt".

Og med kun tre etaper tilbage af løbet, er der for alvor lagt i kakkelovnen til en spændende afslutning på det spanske etapeløb - men én ting er sikkert, samarbejdet mellem den dobbelte Tour de France-vinder JonasVingegaard og hans evige hjælperytter Sepp Kuss har bragt en ny dimension til dette års Vuelta a España.