Tadej Pogacar deler overraskende melding

Af: Emil Martesen

|

14/09/2023 16:00

Foto: Sara Cavallini/Getty Images
Foto: Sara Cavallini/Getty Images
Den slovenske stjerne deler en overraskende melding.

Mest læste i dag

I cykelsportens verden er efteråret en tid, hvor de sande mestre træder frem. Det er en tid, hvor de gyldne blade på træerne matcher den gyldne glød af sejr, der omgiver de atleter, der har kæmpet bravt gennem sæsonen.

Og for Tadej Pogačar er det ingen undtagelse.

Efter næsten en måneds pause fra konkurrencer, er Tadej Pogačar atter tilbage i sadlen, klar til at tage hul på den sidste uge af 2023 vejcykelsæsonen med en række løb i Italien.

Selv lægger den slovenske stjerne heller ikke skjul på, at det er en af hans favorittider på året, selvom man måske skulle tro det var når verdens største cykelløb, Tour de France, løb af stablen:

"Jeg tror, det var nødvendigt, og jeg føler mig ganske forfrisket og ivrig efter igen at tackle denne sidste periode i Italien. Det er en af mine favorittider på året, og der er altid en fantastisk atmosfære omkring i opbygningen til Lombardia", deler Tadej Pogačar med et smil.

UAE Team Emirates-rytteren har sat sig et ambitiøst mål: at blive den første mand til at fuldføre en Il Lombardia triple siden Fausto Coppi i slutningen af 1940'erne. Det er en præstation, der ville cementere hans plads i historiebøgerne, og sætte ham i selskab med nogle af sportens største navne.

Men vejen til sejr er ikke uden udfordringer. Tadej Pogačar vil skulle måle sig med flere andre store navne i sporten, herunder Richard Carapaz og Alexey Lutsenko, i et løb, der byder på to stigninger af det berygtede Dr. Luigi Cecchini's træningsklatring, Monte Sera.

Som bladene falder og efteråret sætter ind, er Tadej Pogačar mere end klar til at tage udfordringen op.