UCI har udelukket cykelhold de næste 5 år

13/02/2024 07:52

|

Nicolai Steinicke

Straffen er klar.

Mest læste i dag

Cykelholdet Team Java-Kiwi Atlántico står over for en femårig udelukkelse fra alle løb på Den Internationale Cykelunions (UCI) kalender, en sanktion, der løber indtil januar 2029. Denne drastiske foranstaltning er blevet annonceret af UCI i en pressemeddelelse, hvor disciplinærkommissionen har konstateret, at holdet og dets general manager, Enrique Salgueiro, er ansvarlige for alvorlige overtrædelser, herunder bedrageri.

Overtrædelserne omfatter uautoriseret brug af en UCI-officials underskrift på et officielt brev samt indsendelsen af en falsk rytterkontrakt med en forfalsket underskrift til det venezuelanske cykelforbund. Disse handlinger er blevet bedømt til at stride mod principperne om troværdighed og integritet, idet der bevidst er blevet indsendt falske oplysninger under holdets registreringsproces for 2022.

Ud over holdets udelukkelse er Enrique Salgueiro personligt blevet udelukket indtil udgangen af 2028 og pålagt en bøde, hvis størrelse ikke er specificeret. Holdet, der blev registreret som et venezuelansk kontinentalhold i 2022, er også kendt under navnet Kiwi Atlántico-Cabo de Peñas.

En repræsentant for holdet, Gerardo Guzman, er også blevet idømt karantæne fra enhver aktivitet inden for cykelsporten frem til 31. december 2025. Holdet og de involverede parter har mulighed for at appellere afgørelsen til Court of Arbitration for Sport (CAS).