Mads Pedersen melder klart ud: En af de værste dage

11/02/2024 14:39

|

Nicolai Busekist

Foto: Bob Cullinan / Shutterstock.com
Mads Pedersen er kommet med en meget klar melding. Han ser det som en af de værste dage på cyklen.

Mest læste i dag

Mads Pedersen har fået en rigtig god start på denne sæson, hvilket han formåede at bygge videre på lørdag. Her kørte han sig til endnu en etapesejr, selvom vejret ikke var med ham og de andre ryttere.

Han kan bryste sig af at have vundet et af de hårdeste og vådeste verdensmesterskaber. Alligevel var en meget klar i mælet, da han lod sig interviewe efter sin triumf lørdag.

Her var han først over målstregen i lørdagens etape af Tour de La Provence. Inden da havde han kørt en etape på 165 kilometer, der bød på både våde og kuperede kilometer. Det var en meget hård dag, hvorfor han var udkørt, da han endelig krydsede målstregen.

"Jeg er enig med Julien Bernard (holdkammerat, red.) i, at det her var en af de værste dage på en cykel. Det var ikke en rar dag. Der var omkring 700 højdemeter, som ikke er rart, når det regner sådan her og er to grader varmt. Det var en hård dag for alle, og man kunne se, at folk ikke så godt ud, da de krydsede målstregen," sagde han til Lidl-Treks hjemmeside ifølge TV 2 Sport.

Her er det også værd at nævne, at det ikke var nemt for ham at vinde etapen. Derimod var han nødt til at arbejde hårdt for at sikre, at han var første mand over stregen.

Det var især forårsaget af udbryde Marco Frigo, som gav den danske stjerne kamp til stregen. I perioder så det ud til, at han faktisk ville sætte en stopper for Pedersens sejrsstime, men det gjorde han - set med danske briller - heldigvis ikke.

"Gutterne arbejdede så hårdt, men det begyndte at se svært ud at hente den førende rytter, fordi han – undskyld mit sprog – kørte så fucking stærkt. Så det var ikke let at kontrollere ham, og jeg håbede, at det ville blive nemmere i en mindre gruppe. Nogle gange lykkes det, og andre gange gør det ikke," sagde danskeren.